Orice proprietar care are in plan sa-si renoveze locuinta si sa o imbunatateasca din punct de vedere functional, trebuie sa ia in considerare aplicarea celor mai bune sisteme. La nivel arhitectural, au fost introduse o multime de inovatii capabile sa remediere multiplele probleme care tin de confortul termic si acustic.
Una dintre aceste remedii consta in aplicarea unor fatade ventilatie, care ofera o serie de beneficii pentru orice tip de casa.
O fatada ventilata este un sistem de termoizolare eficient, fiind aplicat fara sa se foloseasca adezivi. Poate fi instalat pe cladiri in curs de renovare si are capacitatea de a asigura un spatiu intre peretele perimetral si sistemul de placare exterioara. Scopul sau principal este de a modera schimbul de caldura, aer si lumina care circula intre interiorul si exteriorul cladirii.
Avantajele montarii fatadelor de ventilatie:
- Creste eficienta energetica. Fatada de ventilatie ajuta cladirea sa fie mai racoroasa in timpul verii si mai calda in timpul iernii, favorizand atat confortul termic, cat si economia de energie electrica;
- Ajuta la reducerea condensului si a umiditatii. Sistemul de fatade de ventilatie contribuie la reducerea condensului si a umiditatii care provin atat din interiorul, cat si din exteriorul cladirii;
- Nu necesita intretinere. Materialul din care sunt realizate fatadele (rezistent la conditii meteorologice extreme) necesita un proces minim de intretinere;
- Imbunatateste izolatia termica si acustica Prin combinarea unui strat de izolatie cu sistemul de placare si cu folia antivant, fatada de ventilatie ajuta la imbunatatirea atat a izolatiei termice, cat si a izolatiei fonice a cladirii;
- Adauga un plus de valoare casei. Rentabilitatea investitiei initiale poate proveni din durabilitatea, eficienta energetica si intretinerea redusa a fatadei, ceea ce plaseaza fatada de ventilate la o treapta superioara de calitate si inovatie.
Oricine este in plin proces de renovare a locuintei si este in cautarea unei metode prin care sa imbunatateasca atat confortul termic, cat si pe cel acustic, poate sa ia in considerare folosirea acestui sistem arhitectural de fatade de ventilatie.
Un alt remediu la care se poate apela in ceea ce priveste cresterea performantei confortului termic consta in montarea unor pergole retractabile, responsabile cu sistemul de umbrire in zilele insorite, dar si cu protejarea exteriorului casei de umiditate.
Pergolele actioneaza ca un acoperis retractabil, care, odata ce este inchis, nu permite niciunui factor extern (ploaie, ninsoaree, raze ultraviolete) sa patrunda in interiorul terasei si sa provoace daune serioase mobilierului amplasat in acea zona. Odata ce este deschis, poate sa ofere o priveliste remarcabila catre cer, care, in serile de vara poate fi o adevarata incantatoare, oferind momente speciale de relaxare. Acestea sunt montate mai ales la terase, creandu-se astfel un spatiu potrivit de gazduire a familiei si a prietenilor.
In concluzie, fatadele de ventilatie, completate de pergole retractabile, pot oferi proprietarului locuintei o experienta incredibil de placuta in procesul de obtinere a confortului termic si acustic dorit, dar si in ceea ce priveste design-ul special, elegant, atractiv.