Sfaturi pentru burgerul perfect

Structura clasică a unui burger este împărțită în trei zone diferite. Un burger conține hamburgerul, chifla și salata, la care se adaugă sosurile. Un burger trebuie să fie suculent, dar ar trebui să fie și ușor de mâncat. Astfel, chifla de burger este o parte importantă a burgerului, dar de multe ori i se acordă prea puțină atenție. Miezul burgerului este carnea, numită și hamburger.

De obicei se folosește carne de vită, dar nu există limite pentru creativitate. Rața, peștele sau humusul pot avea, de asemenea, un gust foarte interesant! Ingrediente precum brânză, salată sau sosuri completează burgerul și sunt, prin urmare, al treilea element important. Și aici se poate da frau liber imaginatiei și, desigur, nu trebuie urmata cu strictele o rețetă. Creativitate, atenție la detalii și combinația de ingrediente diferite – asta face un burger bun!

Cele mai comune ingrediente dintr-un burger

Cele mai comune ingrediente dintr-un burger sunt:

  Carnea;

  Castraveții;

  Sosurile;

  Frunzele de salată;

  Inelele de ceapă pentru anumite sortimente;

  Roșiile.

La toate acestea se pot adăuga și alte ingrediente, unele la cerere, altele direct în rețeta restaurantului, în funcție de preferințele clientului. De asemenea, există și posibilitatea de a scoate ingrediente.

Din ce este făcut un burger bun?

 Cei mai buni burgeri sunt făcuți din carne de vită 100%. Desigur, se poate folosi și carne de porc, carne de pasăre sau chiar pește pentru a pregăti burgerul. Acesta din urmă este mai probabil să fie văzut ca exotic. Pentru a crea un hamburger perfect, se recomanda tocarea personală a cărnii. Este deosebit de important ca aceasta sa fie tocată puțin mai gros. Carnea tocată mai gros, este mai pufoasă și mai târziu semnificativ mai suculentă decât carnea mărunțită fin. Panoul perforat ideal pentru mașina de tocat carne este panoul de 5 mm.

Acest lucru face ca rezultatul să fie în bucăți mai mari, dar este încă suficient de bun pentru a distruge elimina tendoanele din carne încât să nu afecteze efectul în timpul mestecării. Carnea tocată foarte fin măcinată, se simte mai degrabă ca o chiftea decât ca un burger. Alternativ, se poate comanda structura dorită direct de la măcelar. De asemenea, este posibilă taierea manuala a unei bucăți de carne însă tocatul manual nu se mai folosește. Cu toate acestea, carnea nu trebuie să rămână prea groasă, altfel pasta formată din aceasta se va dezintegra pe grătar și consistența ar putea deveni, de asemenea, destul de fermă.

 Se recomanda întotdeauna utilizarea unui termometru pentru a monitoriza temperatura, astfel încât să se obțină carnea gătită la temperatura potrivită. De asemenea, se preferă gatirea burgerilor pe un gratar mediu. Raportul dintre suculență și gust este foarte important. Restaurantele bune de burgeri respectă întotdeauna gradul de coacere a cărnii și în unele situații chiar întreabă clienții cu privire la gradul de coacere, carnea putând fi preparată mediu sau profund. Atunci când clientul indică exact cum să fie preparată carnea, ar trebui să se ia în calcul și acest detaliu.

Start Aici
Start Aici
Articole: 595