Rulada de pui cu legume
Rulada de pui cu legume este o optiune sanatoasa si delicioasa pentru un aperitiv sau chiar un fel principal. Este usor de preparat si poate fi adaptata in functie de preferintele personale. Carnea de pui este cunoscuta pentru continutul sau ridicat de proteine si grasimi scazute, ceea ce o face ideala pentru cei care doresc sa manance sanatos.
Ingrediente necesare:
- 500 g piept de pui
- 1 morcov mare
- 1 ardei gras rosu
- 50 g spanac proaspat
- 100 g branza feta
- 2 linguri ulei de masline
- Sare si piper dupa gust
Preparare:
Pentru inceput, pieptul de pui se taie in felii subtiri, care se bat usor cu ciocanul de snitele pentru a le aplatiza. Morcovul se taie julien, ardeiul gras se taie fasii, iar spanacul se spala bine si se usuca.
Intr-o tigaie, se incinge uleiul de masline si se soteaza legumele timp de cateva minute, pana cand devin usor moi. Se adauga branza feta faramitata si se amesteca bine.
Pe fiecare felie de piept de pui se aseaza cate o portie de legume si branza, dupa care se ruleaza si se prind cu scobitori. Rulourile se aseaza intr-o tava de copt, se condimenteaza cu sare si piper si se stropesc cu putin ulei de masline.
Se coc in cuptorul preincalzit la 180°C timp de aproximativ 25-30 de minute, pana cand rulourile sunt bine gatite si usor rumenite. Se servesc calde sau la temperatura camerei, ca aperitiv sau alaturi de o salata de sezon.
Rulada de vita cu ciuperci
Rulada de vita cu ciuperci este o alegere rafinata pentru o masa de sarbatoare sau pentru momentele cand doriti sa impresionati musafirii. Carnea de vita este bogata in fier si vitamina B12, esentiala pentru functionarea corecta a organismului.
Ingrediente necesare:
- 500 g carne de vita tocata
- 200 g ciuperci champignon
- 1 ceapa mare
- 2 catei de usturoi
- 1 ou
- 50 g parmezan ras
- Patrunjel proaspat tocat
- Sare, piper si cimbru uscat dupa gust
Preparare:
Ceapa si usturoiul se curata, se toaca marunt si se calesc intr-o tigaie cu putin ulei de masline pana devin translucide. Se adauga ciupercile taiate marunt si se soteaza pana se evapora toata apa lasata de acestea. Se lasa sa se raceasca usor.
Intr-un bol mare, se amesteca carnea de vita tocata cu oul, parmezanul ras, patrunjelul tocat si legumele calite. Se condimenteaza cu sare, piper si cimbru uscat.
Compozitia se intinde pe o folie de plastic, formand un dreptunghi. Se ruleaza cu ajutorul foliei, formand un rulou compact, care se aseaza intr-o tava de copt. Se indeparteaza folia si se coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de aproximativ 40 de minute.
Rulada se lasa sa se raceasca putin inainte de a fi taiata in felii. Se serveste cu piure de cartofi sau legume la gratar, pentru un pranz sau o cina savuroasa.
Rulada de porc cu mere
Rulada de porc cu mere este o combinatie inedita de arome, perfecta pentru sezonul rece. Merele oferă suculenta carnii de porc si un gust dulce-acrisor care va surprinde placut papilele gustative.
Ingrediente necesare:
- 500 g carne de porc (muschiuleț)
- 2 mere verzi
- 100 g bacon
- 1 ceapa rosie
- 2 linguri mustar
- 1 lingura miere
- Sare, piper si cimbru proaspat dupa gust
Preparare:
Muschiul de porc se taie transversal, fara a ajunge pana la capat, apoi se bate usor cu ciocanul de snitele pentru a-l aplatiza. Ceapa se taie julien, iar merele se curata si se taie cubulete.
Intr-o tigaie, se prajeste baconul taiat fasii pana devine crocant, dupa care se adauga ceapa si merele. Se soteaza pentru cateva minute, pana cand merele se inmoaie usor.
Pe muschiul de porc se intinde uniform un strat de mustar, miere si cimbru tocat. Se aseaza amestecul de mere si bacon si se ruleaza strans, prindindu-se cu scobitori sau legandu-se cu sfoara alimentara.
Rulada se aseaza intr-o tava, se condimenteaza cu sare si piper si se coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45 de minute. Dupa coacere, se lasa sa se odihneasca timp de 10 minute inainte de a fi feliata.
Se serveste alaturi de un piure de cartofi cremos sau o salata de cruditati, pentru un contrast perfect de arome.
Rulada de curcan cu nuci si merisoare
Rulada de curcan cu nuci si merisoare este o varianta eleganta si festiva, potrivita pentru masa de Craciun sau alte ocazii speciale. Curcanul este o carne slaba, bogata in proteine si saraca in grasimi, ceea ce il face o alegere sanatoasa.
Ingrediente necesare:
- 500 g piept de curcan
- 50 g nuci
- 50 g merisoare uscate
- 100 g branza de capra
- 2 linguri ulei de masline
- Sare, piper si rozmarin proaspat dupa gust
Preparare:
Pentru inceput, pieptul de curcan se taie in felii subtiri, care se bat usor pentru a le aplatiza. Nucile se prajesc usor intr-o tigaie uscata, apoi se lasa sa se raceasca si se toaca marunt.
Intr-un bol, se amesteca nucile cu merisoarele tocate si branza de capra, pana se obtine o compozitie omogena.
Pe fiecare felie de curcan se aseaza cate o parte din compozitie, dupa care se ruleaza strans si se fixeaza cu scobitori. Rulourile se aseaza intr-o tava si se stropesc cu ulei de masline, sare, piper si rozmarin proaspat tocat.
Se coc in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 30-35 de minute, pana cand sunt bine facute si usor rumenite. Se lasa sa se raceasca putin inainte de a fi feliata.
Rulada de curcan cu nuci si merisoare se serveste alaturi de o garnitura de legume la aburi sau un sos dulce-acrisor, pentru a evidentia aromele deosebite.
Rulada de miel cu spanac si feta
Rulada de miel cu spanac si feta este o alegere sofisticata, perfecta pentru masa de Paste sau alte ocazii speciale. Mielul este o carne bogata in proteine si vitamine, cum ar fi B12 si zinc, esentiale pentru sanatatea organismului.
Ingrediente necesare:
- 500 g carne de miel dezosata
- 150 g spanac proaspat
- 100 g branza feta
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- Sare, piper si oregano proaspat dupa gust
Preparare:
Carnea de miel se taie in felii subtiri, care se bat usor pentru a le aplatiza. Intr-o tigaie, se incinge uleiul de masline si se soteaza spanacul cu usturoiul tocat marunt, pana cand spanacul se inmoaie. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se amesteca cu branza feta faramitata.
Pe fiecare felie de carne de miel se aseaza cate o parte din amestecul de spanac si feta, dupa care se ruleaza strans si se fixeaza cu scobitori. Rulourile se aseaza intr-o tava si se condimenteaza cu sare, piper si oregano proaspat tocat.
Se coc in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 25-30 de minute, pana cand sunt bine facute si usor rumenite. Se lasa sa se odihneasca putin inainte de a fi feliata.
Rulada de miel cu spanac si feta se serveste alaturi de o garnitura de cartofi copti sau o salata de cruditati, pentru o masa completa si savuroasa.
Rulada de vita cu ardei si branza cheddar
Rulada de vita cu ardei si branza cheddar este o combinatie delicioasa de arome si texturi, perfecta pentru o cina in familie sau o masa de weekend. Vita este o sursa excelenta de proteine, fier si vitamina B12, esentiale pentru sanatatea organismului.
Ingrediente necesare:
- 500 g carne de vita tocata
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras verde
- 150 g branza cheddar rasa
- 1 ceapa
- 1 ou
- Patrunjel proaspat tocat
- Sare, piper si chimen dupa gust
Preparare:
Ceapa se curata si se toaca marunt, apoi se caleste intr-o tigaie cu putin ulei de masline pana devine translucida. Ardeii grasi se taie cubulete mici si se adauga peste ceapa, soteandu-se pentru cateva minute, pana cand se inmoaie usor.
Intr-un bol mare, se amesteca carnea de vita tocata cu oul, branza cheddar, patrunjelul tocat si legumele calite. Se condimenteaza cu sare, piper si chimen.
Compozitia se intinde pe o folie de plastic, formand un dreptunghi. Se ruleaza cu ajutorul foliei, formand un rulou compact, care se aseaza intr-o tava de copt. Se indeparteaza folia si se coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de aproximativ 40 de minute.
Rulada se lasa sa se raceasca putin inainte de a fi taiata in felii. Se serveste cu o garnitura de orez sau legume la aburi, pentru o masa gustoasa si echilibrata.