10 Retete de Paste
1. Spaghetti Carbonara Clasica
Spaghetti Carbonara este una dintre cele mai iubite retete de paste din Italia. Ingrediente necesare includ 400g de spaghetti, 200g de pancetta sau bacon, 4 oua, 100g de parmezan ras, piper negru si sare. Incepe prin a fierbe pastele conform instructiunilor de pe pachet. In timp ce pastele se fierb, prajeste pancetta pana devine crocanta. Intr-un bol mare, bate ouale cu parmezanul si un strop generos de piper negru. Cand pastele sunt gata, scurge-le de apa si combina-le rapid cu amestecul de ou, adaugand pancetta prajita. Amesteca energic pentru a asigura ca ouale nu se transforma in omleta. Serveste imediat, decorat cu extra parmezan si piper.
2. Penne alla Vodka
Penne alla Vodka este o reteta simpla, dar extrem de savuroasa. Ai nevoie de 400g de penne, 100ml de vodka, 200ml de smantana pentru gatit, 400g de rosii pasate, un catel de usturoi, parmezan, sare si piper. Incepe prin a praji usor usturoiul tocat in ulei de masline, apoi adauga vodka si lasa la foc mediu timp de cateva minute. Adauga rosiile pasate si smantana, lasand sosul sa fiarba la foc mic timp de 10 minute. Fierbe pastele si scurge-le bine, apoi amesteca-le cu sosul de vodka. Serveste cu parmezan ras si un praf de piper proaspat macinat.
3. Lasagna Bolognese
Cele mai citite articole
Lasagna Bolognese este un fel de mancare bogat si delicios. Vei avea nevoie de foi de lasagna, 500g de carne tocata de vita, 1 litru de sos de rosii, 300g de mozzarella, 200g de parmezan, o ceapa, un catel de usturoi, sare si piper. Incepe prin a prepara sosul Bolognese, prajind ceapa si usturoiul, apoi adaugand carnea tocata si sosul de rosii. Lasa sa fiarba lent. Construieste lasagna in straturi, alternand foi de lasagna, sos Bolognese, mozzarella si parmezan. Coace la cuptor timp de aproximativ 45 de minute la 180°C. Las-o sa se odihneasca cateva minute inainte de servire.
4. Fettuccine Alfredo cu Pui
Fettuccine Alfredo cu pui este o reteta clasica americano-italiana. Ingrediente: 400g fettuccine, 2 piepturi de pui, 200ml smantana pentru gatit, 100g unt, 150g parmezan ras, sare si piper. Condimenteaza pieptul de pui si prajeste-l in unt pana devine auriu. Scoate puiul si taie-l felii. In aceeasi tigaie, adauga smantana si parmezanul, amestecand pana la omogenizare. Adauga fettuccinele fierte si amesteca totul impreuna. Serveste cu felii de pui deasupra si decoreaza cu parmezan.
5. Tagliatelle cu Sos Pesto
Tagliatelle cu sos pesto este o reteta rapida si plina de arome. Ai nevoie de 400g tagliatelle, 100g busuioc proaspat, 50g parmezan ras, 50g miez de nuca, 2 catei de usturoi, 100ml ulei de masline, sare si piper. Pentru sosul pesto, combina in blender busuiocul, parmezanul, nucile, usturoiul si uleiul de masline pana obtii o pasta omogena. Ajusteaza de sare si piper. Fierbe tagliatellele conform instructiunilor de pe ambalaj, scurge-le si amesteca-le cu sosul pesto. Este perfecta servita simpla sau cu un strop de ulei de masline extra virgin.