O ladă congelatoare profesională este un echipament HoReCa versatil, în principal utilizat în bucătăriile profesionale pentru păstrarea alimentelor congelate.
Pe scurt despre lăzile congelatoare profesionale
Lada frigorifica arată în linii generale ca o cutie mare. În interior nu conține compartimente separate. Ea are un singur compartiment mare în care sunt depozitate toate produsele. Principalul său avantaj este o capacitate foarte mare de stocare.
Forma de ladă permite să se umple echipamentul până sus. O soluție foarte inteligentă de proiectare este ușa acestui tip de congelator de joasă înălțime care se deschide în sus.
Ușile laterale tradiționale s-ar putea dovedi a fi destul de supărătoare, în special în încăperile înguste. Congelatoarele tip ladă sunt foarte convenabile și practice din acest motiv.
În plus, ele se caracterizează printr-o izolație bună, datorită căreia consumul de energie este și el mai mic decât la un congelator vertical.
Aceste lăzi congelatoare pentru profesioniști pot găzdui adesea stocuri de valoare mare (fructe de mare, tipuri de carne scumpă, legume și fructe congelate mai rare), deci este important ca utilajul congelator de acest fel să fie extrem de sigur.
Există multe tipuri diferite de lăzi congelatoare HoReCa, fiecare cu beneficii sale specifice.
În magazine, lăzile congelatoare sunt alegerea perfectă pentru depozitarea mărfurilor ce nu pot fi așezate pe rafturi, deoarece au nevoie de temperaturi scăzute de păstrare.
Deoarece modelele oferite de către companiile producătoare și cele distribuitoare sunt de diferite dimensiuni, este posibil să alegi un model care este astfel configurat spre a se potrivi perfect, de exemplu, în majoritatea firmelor de catering. Evident, se pot alege și lăzi congelatoare pe comandă, anume personalizate pentru nevoile unui agent economic sau altul.
În plus, congelatoarele joase de tip ladă sunt bune și pentru a profita de acele spații libere din bucătăriile profesionale. Amprenta compactă pe care o au le fac excelente din punct de vedere ergonomic.
Caracteristicile lăzilor congelatoare
Capacitate mare: lăzile congelatoare au, în general, capacități mai mari în comparație cu aproape orice alt tip de echipament frigorific, cu excepția congelatoarelor walk-in.
Compatibile GN: alimentele pot fi încărcate sau scoase foarte repede și tăvile pot fi transferate direct între echipamente.
Acces rapid: datorită dimensiunilor pe care le au și manevrabilității lor fără cusur, lăzile frigorifice pot fi poziționate mult mai aproape de zonele de preparare a mâncării decât camerele frigorifice.
Separatoarele reglabile: deși nu toate lăzile congelatoare comerciale au panouri reglabile, cele care dispun de asemenea accesorii permit să se depoziteze în interiorul lor cutii de diferite volume cu mărfuri vrac sau recipiente cu alimente.
Lăzile congelatoare joase sunt de obicei proiectate pentru a oferi o bază pentru alte echipamente comerciale de bucătărie, înălțimea lor ridicându-se până la o înălțime de lucru foarte confortabilă (puțin deasupra genunchilor).
Putere și robustețe: lăzile congelatoarele mici pot avea poziționate deasupra temporar alte echipamente HoReCa utilizate în bucătăriile profesionale (condiția este să fie dotate respectivele lăzi cu niște capace solide din oțel inoxidabil, opace, nu din sticlă!). Ușa superioară a ușii congelatorului de acest gen este în mod constant trasă în jos prin forța de gravitație, menținând astfel nivelul foarte bun de etanșare și împiedicând aerul rece să se scurgă afară.
Lăzile congelatoare comerciale sunt în general mai mari decât cele de folosință casnică, dar funcționează în același mod, deși lăzile frigorifice comerciale sunt mult mai puternice și rezistente.
Ai nevoie și tu să comanzi în această perioadă niște lăzi congelatoare de calitate pentru unitatea ta? Intră pe tcromania.com și alege de acolo modelele de care ai nevoie!