În țara noastră, ca peste tot în lume, sunt tot felul de structuri care monitorizează activitatea firmei tale HoReCa, de multe ori simultan, iar de când a început pandemia de coronavirus controalele au devenit de-a dreptul sufocante pentru mulți antreprenori din domeniu.
Cel puțin la nivel teoretic ceea ce preocupă aceste organe de control se rezumă la a verifica dacă există:
- un grad cât mai mare de siguranță pentru angajați și clienți;
- protejarea mediului înconjurător prin activități HoReCa care să fie eco-friendly;
- conformarea în spirit cazon la toate standardele legale igienico-sanitare (si nu numai acestea!) care guvernează sectorul unde respectiva unitate activează.
Criterul de bază în achiziția actuală de echipamente utilizate de antreprenorii unităților HoReCa
Principalul criteriu în domeniul HoReCa, precum și în orice altă ramură economică este indiscutabil rentabilitatea. Echipamentele utilizate în activitatea curentă ar trebui să se amortizeze cât mai rapid cu putința, să nu fie inactive pe niște perioade lungi și să facă față cât mai bine unei exploatări intensive.
Nu se poate tinde spre o rentabilitate sporită, decât dacă se aleg niște dotări performante, precum sunt acelea oferite acum la prețuri promoționale de către TC Romania Crown Cool. La acest furnizor de marcă, cu o largă experiență pe piața românească de profil, găsești echipamente frigorifice și gastronomice de cea mai bună calitate la niște costuri de achiziție imbatabile.
5 elemente de care merită să ții seama, când îți alegi echipamentele pentru restaurantul sau barul tău
1.Număr maxim de consumatori
Stabilește din start câte locuri sunt disponibile simultan în localul tău (luând în calcul și incidența coronavirusului din această perioadă!). Ai în vedere acest număr în momentul în care urmează să calculezi sarcina pe fiecare dintre echipamentele pe care le vei utiliza în bucătăria ta profesională. Nu comanda dotări sub capacitatea de care ai nevoie, dar nici dotări mult prea mari sau puternice de care în prezent și în viitorul apropiat nu ai nevoie. Dacă un echipament este prea slab productiv, are o capacitate de producție prea mică, te va face să pierzi din clientela potențială, în timp ce unul prea mare sau mult prea puternic va ocupa spațiu inutil, va consuma prea mult, se va amortiza într-o perioadă cu mult mai îndelungată. Evită astfel de situații, dacă vrei un plus de rentabilitate în activitatea ta HoReCa.
2. Mărimea bucătăriei unității tale
În continuarea sfatului de mai sus, ferește-te de acele echipamente profesionale care sunt supradimensionate, chiar dacă sunt în trend. Analizează cu obiectivitate dimensiunile bucătăriei localului tău pentru a găsi dotările potrivite nu doar ca performanțe tehnice, ci și ca dimensiuni. Nu uita că întotdeauna este mai profitabil să alegi niște aparate care execută mai multe operațiuni, dacă spațiul disponibil este unul redus.
3. Calitatea dotărilor și implicit a produselor oferite clienților influențează direct profitul pe care îl vei obține
Acesta este motivul pentru care este important să cumperi doar echipamente HoReCa de calitate superioară, care să aibă un raport ideal între calitate și numărul de produse servite consumatorilor.
4. Specificul unității HoReCa
Dacă, spre exemplu, te specializezi în servirea de meniuri cu specific asiatic, nu ai nevoie de un cuptor de pizza. Încearcă să economisești bani si să nu aglomerezi bucătăria unității tale cu tot felul de echipamente pe care personalul le utilizează rar sau chiar deloc.
5. Automatizarea operațiilor repetitive si/sau cronofage din bucătăria unității tale
Depinde de tine să decizi ce este mai scump: să accepți că trăim în era tehnologiei, a automatizării și pe cale de consecință să comanzi niște echipamente HoReCa moderne care ușurează munca personalului și îți fac economii în bugetul firmei la capitolul forța de muncă sau mergi pe sistemul clasic (deja depășit) ce îți va eroda mult din rentabilitate.
Spre exemplu, o mașină de curățat cartofi cu randament sporit va scăpa angajații de corvoada decojirii a zeci de kilograme de cartofi zilnic (dacă în localul tău această legumă este una de bază).
Intră pe tcromania.com și alege de acolo acele dotări care îți vor face business-ul foarte rentabil chiar și în această perioadă de mari provocări pentru antreprenorii care activează în domeniul HoReCa.