În urma absolvirii unor cursuri de SEO, cursanţii devin specialişti SEO cu acte în regulă şi se pot angaja într-o companie pentru a asigura astfel de servicii, dar pot porni şi pe cont propriu o afacere, sub formă de persoană fizică autorizată. Specialiştii SEO sunt la mare căutare, atât de către companiile care se ocupă de acest lucru, cât şi de persoanele care doresc promovarea afacerii lor în mediul online. Cu alte cuvinte, rolul unui specialist SEO este foarte important în societatea modernă actuală, îndeosebi în mediul world wide web.
Ce este şi cu ce se ocupă un specialist SEO?
Un specialist SEO este un profesionist solicitat de tot mai multe persoane şi companii în ziua de azi, ale cărui abilităţi includ web marketing, informatică, semantică, analitică web. Cu alte cuvinte, specialistul SEO este un profesionist care poate obţine trafic de calitate pe un site, poziționandu-l în topul rezultatelor motoarelor de căutare graţie cuvintelor cheie folosite. specialistul SEO este cel mai bun prieten al afacerilor, fiind o persoană indispensabilă pentru realizarea strategiilor de marketing digital de succes.
Ce abilităţi are un specialist SEO? În primul rând, specialistul SEO are cunoştinţe de HTML, are grijă de aspectele tehnice ale site-ului, ştie să interpreteze SERP, să studieze concurenta, având în vedere performanţele tehnice ale site-ului. De asemenea, acest specialist stabileşte cuvintele cheie corespunzătoare unui site, este la curent cu lansările şi actualizările algoritmilor Google şi altor motoare de căutare, fiind cel care creează un plan editorial pentru redactarea de conţinut SEO.
Aceste abilităţi, împreună cu întocmirea rapoartelor şi utilizarea principalelor instrumente SEO, Excel şi de analiza tehnica sunt obţinute în urma cursurilor de SEO urmate.
Ce instrumente foloseşte un specialist SEO şi cât câştigă?
Un specialist SEO absolvent al cursurilor de specialitate în acest sens cu siguranţă va folosi instrumente importante care să îi asigure succesul în acţiunile pe care le întreprinde. Aceste instrumente includ uneltele SEO care pot verifica starea de sănătate a unui site şi poziţia proprie şi a concurenţilor în rezultatele motoarelor de căutare.
Cele mai populare instrumente folosite de specialiştii SEO includ Google Trends, Google Analytics şi Google Search Console. În urma cursurilor SEO, dar şi citind cărţi dedicate acestui subiect, urmărind lecţii pe Youtube şi articole de pe bloguri tematice, specialiştii SEO sunt instruiţi în mod corespunzător pentru a obţine cele mai bune rezultate.
În plus, această meserie este foarte “bănoasă”, este foarte avantajoasă din punct de vedere financiar. Un specialist SEO cu experienţă poate atinge cu uşurinţă cifra de afaceri de 50000 de lei pe an. În schimb, angajaţii din diferite companii care poartă denumirea de specialişti SEO au un salariu mediu net cuprins între 2000 şi 4600 de lei. Specialiştii SEO sunt profesionişti din ce în ce mai solicitaţi la nivel naţional şi internaţional, de aceea urmărea acestor cursuri este o decizie extrem de bună.