Actele şi cheltuielile necesare pentru deschiderea unei pizzerii

Foarte multe persoane cu spirit antreprenorial foarte bine accentuat aleg să îşi deschidă o pizzerie, mai mare sau mai mică, de familie sau o pizzerie profesională, astfel încât să îşi îndeplinească visul din copilărie. Cu un cuptor de pizza profesional, toate actele necesare obţinute, un spaţiu cu un vad bun şi taxele plătite la zi, cu siguranţă deschiderea unei pizzerii nu mai pune probleme doritorilor.

În plus, pizza este una din cele mai populare feluri de mâncare, graţie preţului accesibil şi gustul extraordinar. Acest tip de afacere este foarte profitabil, însă deschiderea necesită elaborarea unui plan de afaceri foarte bine pus la punct.

Pasul 1 – Analizează concurenţa!

Fiindcă există numeroase pizzerii pe piaţă, în acelaşi oraş, antreprenorii sau viitorii antreprenori trebuie să ţină cont de prezenţa şi de localizarea acestor afaceri. Astfel nu riscă să deschidă într-un loc în care există încă una sau mai multe pizzerii, caz în care falimentul este inevitabil.

Din punct de vedere al tipurilor de pizzerii deschise de la zero, cu un volum de investiţii financiare nu foarte mare, se poate vorbi despre:

  • un restaurant italian, cea mai scumpă şi mai profitabilă variantă;
  • o pizzerie de tip fast-food, o variantă mult mai ieftină, dar la fel de profitabilă pentru că permite prepararea şi altor mâncăruri de tip fast-food foarte apreciate.

Pasul 2 – costurile deschiderii unei pizzerii fast-food

Pentru cei care optează pentru deschiderea unei pizzerii fast-food, investiţia este mai mică decât în cazul unui restaurant, însă concurența este mai mare. pentru a reduce costurile, se recomandă închirierea unei zone mici într-un centru comercial unde să se organizeze un punct de vânzare pizza, variantă care necesită un număr mic de personal şi un cost redus al echipamentelor.

Costurile de închiriere a spaţiilor pentru pizzerii variază între 15 şi 100 de mii de lei, costurile echipamentelor pornesc de la 100 de mii de lei, iar costurile cu salariul personalului pornesc de la 30 de mii de lei, cu o rentabilitate de 100 de mii de lei lunar.

Pasul 3 – înregistrarea şi impozitarea pizzeriei

Pentru a deschide şi a organiza o pizzerie în mod corespunzător, poate fi selectată o formă organizațională şi juridică. Sunt necesare următoarele acte şi documente în acest sens:

  • permisiune de la staţia sanitară;
  • încheierea serviciului de pompieri;
  • confirmarea încheierii contractelor cu firmele de colectare a gunoiului, deratizare, dezinfecţie, curăţare a sistemelor de ventilaţie;
  • paşaport sanitar;
  • acord privind instalarea unei alarme de incendiu;
  • confirmarea înregistrării registrului de numerar;
  • licenţa de a comercializa alcool, dacă este necesară.

Pasul 4 – alege un loc potrivit pentru pizzerie şi echipamentelor necesare

Pentru a deschide o pizzerie bună care să transforme curioşii în clienţi fideli, este importantă alegerea unui spaţiu potrivit în acest sens, dar şi a echipamentelor performante, de tip cuptoare de pizza de înaltă calitate. Echipamentele necesare includ şi frigidere pentru a păstra ingredientele, precum şi forme de pizza.

Start Aici
Start Aici
Articole: 592